Zoeken
A A A

De Reformatie 8 februari

De Reformatie nummer 10 /// jaargang 88 /// 8 februari 2013

Levenslang leren op de weg van het koninkrijk

De gemeente: een gemeenschap van leerlingen

Klik hier voor informatie over het Congres “Kerk tussen muren en mensen”


In dit nummer:

en verder...
204 aankondiging congres Kerk tussen muren en mensen 205 COLUMN SOORTEN LIEFDE 205 WWW.DEREFORMATIE .NL 206 BIJBELTAA L EEN TOREN VAN SCHAPEN 212 WANDELEN MET GOD DE HEER REGEERT! 214 BOEKBESPREKING Gewone mensen en hun kerk 216 NIEUWS EN PERSBERICHTEN 216 UIT DE KERKEN

‘Leer van Mij…’

Jezus leerde twaalf mannen te gaan op ‘de Weg’ achter Hem aan. Leerling van Christus blijft iedere volgeling van Hem zijn leven lang. Het is daarom zinvol om vanuit het concept van discipelschap te kijken naar de opbouw van de gemeente.

Samen gevormd worden in het geloof

Het recent verschenen gebeden- en getijdenboek Bid Luister Leef is heel geschikt voor de huisliturgie, waardoor we dagelijks gevormd worden in ons geloof en in ons leven met God. Het verschijnen ervan is daarnaast op zichzelf al hoopgevend.

Beelden zeggen meer dan duizend woorden

Het schilderij De Kruisiging toont de rug van het kruis, het afschuwelijke martelwerktuig waaraan Jezus Gods reddingswerk volbracht. Maar zijn uitgespreide armen drukken ook zegen en overwinning uit. Wie dat enkel leest, ziet dat aspect gauw over het hoofd.