Zoeken
A A A

De Reformatie 10 februari

De Reformatie nummer 10 /// jaargang 87 /// 10 februari 2012

Zonde en verlossing

Waarvan moeten we worden bevrijd?


In dit nummer:

en verder...
202 wat is zonde? /// 206 verstaanbaar over zonde en verlossing spreken /// 207 ik heb gedaan wat slecht is in uw ogen /// 207 column de buitenplaats /// 212 bijbeltaal duif /// 214 wandelen met god het christusmonogram /// 218 boekbespreking ingeschakeld worden in gods plan /// 220 nieuws- en persberichten /// 220 uit de kerken /// 220 www.dereformatie.nl

Heb ik verlossing nodig?

We leven in een tijd waarin de begrippen zonde en verlossing mensen niet veel meer zeggen. In een drieluik wordt uitgewerkt dat verlossing nodig is, wat zonde precies is en hoe je in deze tijd toch verstaanbaar over deze onderwerpen kunt spreken.

Jongeren: de spiegel van de kerk

Kerken worstelen tegenwoordig nogal eens met de vraag hoe ze jongeren vast kunnen houden. Moniek Mol, jeugdwerkadviseur bij Centrum-G, constateert dat problemen op het vlak van het jeugdwerk vaak een dieperliggende oorzaak hebben.

Spagaat

Het congres dat de TU onlangs organiseerde over homoseksualiteit had als werktitel: samen op weg naar één christelijke levensstijl? Bas Luiten constateert dat dat vraagteken is blijven staan en stelt daar op zijn beurt vragen bij.