Zoeken
A A A

De Reformatie 18 mei

De Reformatie nummer 17 /// jaargang 87 /// 18 mei 2012

Leven uit de bron

Gemeenteopbouw door geloofsopbouw


In dit nummer:

en verder...
380 BIJBELTAAL SCHEERMESSCHERP /// 382 WANDELEN MET GOD DE SCHEPPER VAN BERGEN ÉN DALEN /// 384 uit de kerken /// 385 COLUMN WHAT’S IN A NAME? /// 385 WWW.DEREFORMATIE.NL /// 386 BOEKBESPREKING CHRISTELIJKE MEDITATIE /// 388 KINDEREN EN AVONDMAAL VERSCHIL IN SACRAMENTEN /// 390 KINDEREN EN AVONDMAAL SAMEN ÉÉN LICHAAM

Gemeenteopbouw: een geestelijke zaak

Aan de organisatorische kant van het gemeenteleven wordt door kerkenraden en commissies veel aandacht besteed. Minstens zo belangrijk is het om tijd en aandacht te besteden aan de inhoud en het geloofsgesprek: waar gaat het echt om, en hoe praten we daar over?

Samen terug naar Christus

Peter Hommes beschrijft hoe in Leerdam gemeenteopbouw plaatsvindt door middel van de cursus Leven uit de Bron. Het was een eerlijke zoektocht om gestalte te geven aan het christen-zijn voor de Heer, de naaste en de wereld, met groei in Geestdrift als gevolg.

Kinderen en avondmaal

Een jaar geleden schreven Bas Luiten en Robert Roth over kinderen en avondmaal. In dit nummer gaan zij beiden in op de reacties die ze hebben gekregen. Luiten schrijft vanuit de invalshoek van het verschil in sacramenten, Roth vanuithet samen één lichaam zijn.