Zoeken
A A A

De Reformatie 29 november

De Reformatie nummer 5 /// jaargang 89 /// 29 november 2013

Het Praktijkcentrum – geloven in werkelijkheid

Onderzoek en dienstverlening ten behoeve van de kerken


In dit nummer:

en verder...
80 WAT SPEELT ER IN DE KERKEN? /// 83 Boekentip bid, luister en leef - advent /// 86 BIJBELTAAL EENS GESLOTEN… /// 88 PERSOONLIJK ÉN GEREFORMEERD - EEN SPANNENDE COMBI /// 83 COLUMN GRENZELOZE BEMOEDIGING /// 83 WWW.DERFORMATIE.NL /// 96 UIT DE KERKEN /// 96 NIEUWS EN PERSBERICHTEN

Geloven in werkelijkheid

Begin 2012 heeft de GS van Harderwijk goedkeuring verleend aan de instelling van een Praktijkcentrum, dat in september van dit jaar van start is gegaan. Hans Schaeffer schrijft over nut en noodzaak van dit centrum voor onderzoek en dienstverlening.
Klik hier voor het hele artikel.

Wonderen

Geloven betekent deze wereld willen zien als Gods wereld, waarin Hij aanwezig en aan het werk is. Je leert dan het wonder te zien, niet allereerst in onverklaarbare dingen, maar in Gods liefde, die ervoor zorgt dat Hij deze wereld niet loslaat.

Lydia: ‘De Heer opende mijn hart’

Lydia – handelaar in purperen stoffen uit Tyatira – kennen we uit Handelingen 16. Zij en haar huisgenoten waren de eerste dopelingen in Filippi; in feite is het christendom in Europa bij haar begonnen. In verhaalvorm leren we haar beter kennen.