Zoeken
A A A

De Reformatie 26 maart

De Reformatie nummer 22 /// jaargang 85 /// 26 maart 2010
 

Geloof in identiteit

drf_26maart.jpg

In dit nummer:

Column Jacob Glas over De interne dialoog /// Stelling over ingevingen van de heilige Geest /// Lokaal: Feest van Genade in Enschede Zuid /// Vraag en antwoord over zelfverloochening en zelfwaardering /// Bijbeltaal door dr. Erik de Boer /// Omgaan met verschillen onder jongeren door Hans Meerveld /// Gedicht Witte Donderdag van Lenze Bouwers /// Recensie Ploeteren en Pionieren /// Boekentips /// Persberrichten /// Nieuws, uit de kerken

jongeling.jpg

Piet Jongeling en het onrecht in kerk en staat

Jac. Schaeffer haalt uit de biografie van Piet Jongeling door Herman Veenhof een aantal elementen naar voren die Jongeling typeren. Veenhof legt vooral nadruk op zijn twijfelloosheid (vandaar de titel Zonder Twijfel). Schaeffer signaleert dat het gevecht tegen onrecht de houding in kerkstrijd en oorlogstijd kenmerkte.

Jouw persoon, omkleed met Christus

Laat Gods vernieuwende werk nog ruimte voor eigenheid, voor persoonlijke inkleuring? Willem van der Horst legt aan de hand van gegevens uit de brief aan de Galaten uit hoe de Geest je persoonlijkheid niet uitschakelt, maar juist inschakelt als Hij je leidt op de weg achter Christus aan.

Recycle your mind

TEAR ontwikkelde een scheurkalender voor de 40-dagentijd die ons anders leert kijken naar onze consumptiepatronen. De Heer Jezus hield de rijke jongeling hetzelfde voor: niet alleen doen, maar vooral ook loslaten stempelen het leven van wie Hem volgt. In Wandelen met God schrijft Bas Luiten over deze indringende boodschap.