Zoeken
A A A

De Reformatie 28 januari

De Reformatie nummer 9 /// jaargang 86 /// 28 januari 2011
 

Catechese

In dit nummer:

en verder...
179 column christelijk sociaal /// 179 www.dereformatie.nl /// 184 lokaal ouder worden, oud zijn /// 186 wandelen met god christenen: statusloze mensen /// 190 bijbeltaal catechese: om het leven te leren /// 192 menselijk verstand en goddelijke wijsheid /// 194 vraag en antwoord /// 194 kort nieuws, persberichten /// 195 uit de kerken

Kinderen bij Jezus brengen

Ouders zijn de eerstverantwoordelijken om hun kinderen bij Jezus te brengen. De geestelijke noodzaak van geloofsopvoeding is dat kinderen moeten leren berouw te hebben over hun zonden en Jezus’ beloften van vergeving en vernieuwing te geloven.

Lesmateriaal voor geloofsonderwijs

Geloofsonderwijs is een belangrijke taak van de kerken. Er is in de afgelopen jaren veel materiaal voor verschenen. Redacteur Janneke Burger houdt vier nieuwe methodes tegen het licht. ‘Niet elke methode past in elke visie en is geschikt voor elke catecheet ’.

Geestelijke strijd

Ieder die zich bezighoudt met het opsporen, aanspreken en uitdrijven van demonen moet alles opzij leggen en eerst het boek Waarlijk vrij van Els Nannen gaan lezen, schrijft Bas Luiten. Hij noemt het een weldadig bad in de gereformeerde theologie.