Zoeken
A A A

De Reformatie 14 november

De Reformatie nummer 4 /// jaargang 90 /// 14 november 2014

Het gebed: de spiegel van het geloof

Hoe bidden we thuis en in de kerk?


In dit nummer:

en verder...
52 ‘BIDDEN IS BIJ GOD OP SCHOOT ZITTEN’ /// 59 ONDERWEG IS… /// 62 WANDELEN MET GOD DE ZWAKSTE SCHAKEL /// 67 COLUMN HET IS NIET ZOALS HET LIJKT… /// 68 BIJBELTAAL RELAX! 70 ZING EEN NIEUW LIED SCHINDLERS LIED /// 71 BOEKBESPREKING WEL THEOLOOG, GEEN DOMINEE /// 72 UIT DE KERKEN /// 72 MEEDENKEN MET DE REFORMATIE

DE KERK BIDT WAT ZIJ GELOOFT

Wat de kerk belangrijk vindt en waar zij waarde aan hecht, hoor je terug in het gebed in de eredienst. Als we daarnaar luisteren, wat zegt dat dan over wat wij geloven en niet geloven? Die gebedspraktijk is mede bepalend voor de boodschap die we uitdragen.
Klik hier voor het hele artikel.

VERTROUWEND BIDDEN ALS GEMEENTE

In Rotterdam-Delfshaven is in de eredienst ruimte om voorbede- en dankpunten aan te dragen voor het gemeentegebed, dat door een ‘voorbidder’ wordt uitgesproken. Ds. Matthijs Haak schrijft over de meerwaarde van een gemeentegebed in deze vorm.

DE BIJBEL: EEN DRAMA IN VIJF BEDRIJVEN

Onlangs was de bekende nieuwtestamenticus N.T. Wright in Nederland. Hij sprak o.a. op de TU in Kampen. Een van zijn bekendste ideeën is de gedachte dat de Bijbel een drama in vijf bedrijven is. Wat houdt Wrights model in? En wat kunnen we ermee?