Zoeken
A A A

De Reformatie 8 oktober

De Reformatie nummer 1 /// jaargang 86 /// 8 oktober 2010
 

Oefenen in een vroom leven

In dit nummer:

en verder...
11 column zatermorgen /// 11 www.dereformatie.nl /// 12 wandelen met god training in vroomheid /// 16 het werk van de stichting evangelie en moslims (2) /// 17 de ware jakobsladder /// 18 boekbespreking erfzonde en de vrije markt /// 20 kunst stukgelezen /// 22 vraag en antwoord /// 23 kort nieuws, persberichten /// 24 UIT DE KERKEN ///
download artikel van Jan Westert, klik hier

Eén norm, verschillende situaties

Prof. J. Douma heeft kritiek geleverd op de huidige manier van leidinggeven in de kerk en in de kerkelijke pers. Bas Luiten weerlegt die kritiek met Douma’s eigen uitgangspunt: de norm blijft gehandhaafd, de situatie is drastisch gewijzigd.

Zwijgen voor het woord

In deze tijd dreigt de beoefening van de omgang met God een sluitpost te worden. Dat is voor alle christenen iets om zich zorgen over te maken, maar helemaal voor mensen die geroepen zijn om de gemeente van Christus voor te gaan.

Volgen en vormen

Aan de hand van 1 Kon. 17: 1-7 wijst Thijs Blok op twee elementen in de dienst van Elia die in andere artikelen in dit nummer ook aan de orde komen. Leer van Elia: leidinggeven is je volgzaam opstellen en je door God laten vormen.