Zoeken
A A A

De Reformatie 26 augustus

De Reformatie nummer 21 /// jaargang 86 /// 26 augustus 2011

Evangelie en gemeenschap
– de pijlers van ‘Total Church’

In dit nummer:

en verder...
479 column traditie /// 479 www.dereformatie.nl /// 480 wandelen met god ik wil een held zijn /// 482 bijbeltaal leerlingen maken en oudsten aanstellen /// 484 jongeren help, we raken ze kwijt /// 488 gemeenteleven wat zullen we zingen? /// 491 nieuws en persberichten /// 492 uit de kerken

Gewone mensen doen gewone dingen

Binnen het concept dat ‘Total Church’ genoemd wordt, gaat het om het in de praktijk brengen van het evangelie vanuit de gemeenschap van de kerk. Missionaire activiteiten worden dan niet het zoveelste agendapunt in een druk leven, maar een levenshouding.

De kerk is niet alles

Behalve waardering voor de nadruk op de allesomvattendheid van het christelijke leven heeft redacteur Hans Schaeffer ook kritische vragen bij ‘Total Church’. Maar hij zou het unfair vinden om daarmee het hele concept direct maar van tafel te vegen.

Geweld tegen homo’s

Meer dan ooit is het belangrijk om als orthodoxe kerken gelegenheden aan te grijpen om duidelijk te maken dat het evangelie geen mensen uitsluit, dus ook geen homo’s. Waarom dan toch geen handtekening van de GKv onder de verklaring tegen homogeweld?