Zoeken
A A A

De Reformatie 9 augustus

De Reformatie nummer 21 /// jaargang 88 /// 9 augustus 2013

Werken in Gods koninkrijk

Christen zijn in je werk – wat betekent dat?

In dit nummer:

en verder...
483 HANDREIKING VOOR GROEPSBESPREKING: WERKEN IN GODS KONINKRIJK /// 484 BIJBELTAAL VREEMDELING /// 486 BOEKBESPREKING LEVENSBESCHOUWING EN VOLKSHUISVESTING /// 488 AANKONDIGING NAJAARSSPECIAL OPBOUW/DE REFORMATIE LEZERSOPROEP /// 488 UIT DE KERKEN /// 489 COLUMN SHOPPEN ROND DE KERKTOREN /// 489 WWW.DEREFORMATIE.NL /// 492 NIEUWS EN PERSBERICHTEN

Gods koninkrijk zien

We zijn overal en altijd allereerst burgers van Gods koninkrijk, dat er nu al is en dat nog komen gaat. Ook ons werk dienen we in dat perspectief te plaatsen. Het is heel hard nodig dat de kerk het koninkrijk voor ons hoorbaar en zichtbaar maakt.

In de praktijk

Een mooi perspectief: alles wat je doet, doe je allereerst als burger van Gods koninkrijk en de kerkdiensten rusten je daarin toe. Maar werkt dat ook zo in de praktijk? De Reformatie vroeg het aan vier christenen met heel verschillende beroepen.
Klik hier voor het hele artikel.

Uitblinken in liefhebben

Er is niets mis met het hebben van ambities; wat ertoe doet, is waar ze op gericht zijn. Dit is, in navolging van Christus, een mooi leerdoel om op te schrijven in je persoonlijke ontwikkelingsplan: ik wil de eerste zijn in het liefhebben en dienen van anderen.