Zoeken
A A A

De Reformatie 13 december

De Reformatie nummer 6 /// jaargang 89 /// 13 december 2013

Sociale media: kansen voor de kerk


In dit nummer:

en verder...
103 een schat aan ideeën /// 108 KINDEREN EN SOCIALE MEDIA – ZEGEN OF ZORG? /// 110 WANDELEN MET GOD WEES OP JE HOEDE! /// 112 GEEN KRUISJE OP HET UNIFORM /// 115 COLUMN eenzaamheid /// 115 WWW.DEREFORMATIE .NL /// 116 BIJBELTAA L NAMEN /// 120 NIEUWS EN PERSBERICHTEN /// 120 UIT DE KERKEN

Sociale media in de christelijke gemeente

‘Voor het werk van de ambtsdrager kunnen sociale media grote meerwaarde hebben,’ schrijft ds. Wim de Bruin (CGK). De ambtsdrager is als een herder, die daar is waar de schapen zijn. Sociale media vervangen face-to-face-contact echter niet.

Present op het scherm

Als kerk is het verstandig om een website te hebben en te onderhouden; je bent dan zichtbaar voor iedereen die internet gebruikt. Ook als individuele gelovige kun je op internet veel mooi materiaal vinden. In dit artikel tien tips voor internetgebruik.
Klik hier voor het hele artikel.

Formulieren recyclen

Wie herkent het niet dat de gemeente achterover gaat leunen als er een formulier gelezen wordt? Matthijs Haak pleit ervoor om ze desondanks te blijven gebruiken, maar dan qua inhoud én vorm aangepast aan de situatie en aan deze tijd.