Zoeken
A A A

De Reformatie 25 februari

De Reformatie nummer 11 /// jaargang 86 /// 25 februari 2011
 

Christen zijn op je werk

In dit nummer:

en verder...
228 carrière met god /// 231 column een visje bakken /// 231 www.dereformatie.nl /// 234 actueel poltiek is niet alles /// 238 boekenplank bid en werk /// 240 lokaal christen zijn dat doe je niet, dat ben je /// 242 vraag en antwoord /// 243 kort nieuws, persberichten /// 244 uit de kerken ///

O, ben jij christelijk!

De begrippen cultuurmandaat en vreemdelingschap hebben beide iets te zeggen voor je houding als christen op je werk. Pasklare richtlijnen voor hoe je je dient te gedragen zijn er niet, omdat veel afhankelijk is van factoren in en buiten jezelf.

'Ik weet het niet meer'

Ds. Jan Oldenhuis laat in de rubriek Wandelen met God een denkbeeldige moeder aan het woord die in verwarring wordt gebracht door wat er momenteel in onze kerken allemaal in beweging is. Hij noemt het 'een hartekreet van een moeder'.

Hij laat je slapen

Psalm (127) leert ons dat wat God doet, de doorslag geeft voor het resultaat op ons werk, niet onze inspanningen. Sterker nog: de slaap is Gods geschenk voor zijn lievelingen. Dat is een prachtige gedachte, van grote betekenis voor onze werkhouding.