Zoeken
A A A

De Reformatie 21 mei

De Reformatie nummer 26 /// jaargang 85 /// 21 mei 2010
 

Respectvol discussiëren

In dit nummer:

column gave mensen /// stelling /// lokaal vissers van mensen /// bijbeltaal amazing grace /// jongeren deugden in het basisonderwijs /// vraag en antwoord // boekrecensie de tegendraadse calvijn //// uit de kerken /// kort nieuws, persberichten

Laconiek of geladen

De meningsverschillen die binnen de gkv gegroeid zijn, hebben niet allemaal dezelfde principiële lading en dezelfde oorzaak. Er moeten beslist geladen discussies gevoerd worden, maar daarnaast moet er ook ruimte zijn om met sommige verschillen ontspannen om te gaan.

Respectvol discussiëren

Binnen een gemeente wordt over veel dingen rond geloof, kerk en eredienst verschillend gedacht. Het is daarom belangrijk om met elkaar in gesprek gaan, met het oog op de onderlinge verbondenheid. Hoe voer je een opbouwend gesprek dat de eenheid dient?

Het vijfde evangelie

christenen zijn verloste kinderen van god. Zomaar kan het gebeuren dat ze die vrijheid onderwaarderen en weer de houding van slaven aannemen. Zelfs de goede inspanningen van het geloof kunnen daardoor een afgod worden. Een pleidooi om echt te leven als verloste mensen.