Zoeken
A A A

De Reformatie 1 juni

De Reformatie nummer 18 /// jaargang 87 /// 1 juni 2012

De synode


In dit nummer:

en verder...
400 droom van een synode /// 402 LIED VAN PASEN LEVEN WIJ /// 403 COLUMN DE BARMHARTIGE STEDE /// 403 WWW.DEREFORMATIE.NL /// 404 LOKAAL MEEDENKEN MET DE SYNODE /// 406 BIJBELTAAL ABRAMS LES /// 408 WANDELEN MET GOD DROMEN /// 412 meer in je eigen kerk? /// 414 JONGEREN LET’S TALK ABOUT SEX /// 416 NIEUWS EN PERSBERICHTEN /// 416 uit de kerken

De Heer dienen op de synode

Werk in de kerk: de synode van Harderwijk – zesendertig mannen die zich namens de kerken buigen over zaken die de kerken in het land aangaan. Vorig voorjaar zijn ze begonnen en het is de bedoeling dat ze na een schorsing van een jaar deze maand hun werk afmaken. Ouderling Jen Feenstra en de dominees Roel Prins en Albert Feijen zijn erbij. In een interview en een beschouwing vertellen ze het werk als een belasting en als een verrijking te hebben ervaren. En: de betrokkenheid vanuit de kerkelijke gemeente moet groter.

Gereformeerd onderwijs

Er liggen in deze tijd stevige klussen voor het gereformeerd onderwijs. Het gaat er daarin niet om om krampachtig het bestaande te conserveren, maar om met durf, belijndheid, moed en ondernemerschap in vertrouwen opnieuw de stappen te zetten die nu nodig zijn.