Zoeken
A A A

De Reformatie 2 juli

De Reformatie nummer 29 /// jaargang 85 /// 2 juli 2010
 

Kerk en media

In dit nummer:

en verder...
528 levensecht vertellen /// 531 column sprookje /// 531 www.dereformatie.nl /// 540 woord en beeld /// 542 geraakt door de matteüs /// 545 vraag en antwoord /// 546 wandelen met god ‘de beenen des mans’ /// 548 boekbespreking herinneren en vergeten /// 549 gedicht /// 550 bijbeltaal het lam /// 552 afsluiten en gezocht worden /// 554 kort nieuws, persberichten /// 556 uit de kerken

Kerk.nu

De nieuwe media hebben grote invloed op de samenleving. De kerken mogen er onbekommerd gebruik van maken. Punten van aandacht zijn de gevolgen van de nieuwe media voor de Woordverkondiging en voor de gemeenschapsvorming in de kerk.

Sporten en getuigen

Athletes in Action is een beweging van jongeren en kerken met een passie voor sport, mensen en Jezus. In Leeuwarden werkt al jaren een projectteam, dat door middel van sport contacten heeft opgebouwd met jongeren in de omgeving van de kerk.

Christen-zijn en politiek

Terwijl vroeger onder vrijgemaakten de keuze voor het GPV vanzelfsprekend was, is het stemmen op een orthodoxchristelijke partij dat nu niet meer. Het gaat te ver om te stellen dat een christen alleen politiek actief kan zijn via een christelijke politieke partij.