Zoeken
A A A

De Reformatie 6 april

De Reformatie nummer 14 /// jaargang 87 /// 6 april 2012

Bijbellezen


In dit nummer:

en verder...

305 column Een twitterende kerk /// 305 www.dereformatie.nl /// 308 boekbespreking Wees stil, mijn ziel /// 310 Bijbeltaal De weg is open! /// 314 Kunst Maria /// 316 Jongeren Think orange /// 318 Boekbespreking De ‘tabletop test’ van het geloof /// 320 Uit de kerken /// 320 nieuws en persberichten

Kohlbrugge en Bonhoeffer

Hoe ga je om met persoonlijke en gezamenlijke Bijbellezing? Van Kohlbrugge kunnen we leren om daar ontspannen in te zijn. Bonhoeffer wijst ons op de waarde van het geregeld en langdurig overdenken van één bepaalde tekst uit het Woord van God.

Stem geven aan Gods Woord

Het is nog niet zo eenvoudig om jongeren die niet van lezen houden zover krijgen dat ze de Bijbel gaan lezen. Interactief voorlezen is goed toepasbaar in de catechese en enorm stimulerend. En: een goed voorgelezen Bijbelgedeelte is de halve preek.

De naaktheid die omhult

Kijk niet weg voor het vreselijke wat op Golgota gebeurt: Jezus hangt naakt aan het kruis. Met zijn naaktheid vangt Hij voor ons de gloed van Gods toorn op. Zo wordt jouw zonde bedekt, jouw schaamte aan het oog onttrokken. Hij werd naakt voor jou.