Zoeken
A A A

De Reformatie 29 oktober

De Reformatie nummer 2 /// jaargang 86 /// 29 oktober 2010
 

Omgaan met de dood

Gezamenlijke speciaalnummer van De Reformatie en Opbouw

omgaanmetdedood.jpgOmgaan met de dood, daar draait het om in de gezamenlijke special die Opbouw en De Reformatie op 29 oktober 2010 uitbrengen. Het is de tweede keer dat de opiniebladen van de Nederlands Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt hun krachten bundelen.

De special besteedt onder meer aandacht aan wat het Oude en Nieuwe Testament zeggen over wat het betekent ‘dood en begraven’ te zijn. En wat komt daarna?
In onze moderne tijd kijken we anders tegen sterven aan. We bereiden ons anders op de dood voor en soms is ronduit sprake van ‘stervenskunst’. Via internet houden we familie, vrienden en medegelovigen op de hoogte van de weg naar onze dood en wat ons daarbij bezighoudt. De special bevat ook een drie-generatiegesprek over wat de dood betekent.
Verder is er aandacht voor de rol van de dood in de kunsten en gebruiken en rituelen bij begrafenissen. En, niet onbelangrijk: hoe leven de nabestaanden verder met die lege plaats?
Tot slot geeft de special praktische voorbeelden van rituelen en rouwdiensten en een boekenoverzicht over het onderwerp. Ook zijn reacties van lezers opgenomen.

Er zijn al gemeenten die exemplaren hebben besteld voor alle kerkenraadsleden, pastorale medewerkers, andere bij het pastoraat betrokken gemeenteleden en gemeenteleden die recent een geliefde hebben verloren. Het nummer is uiteraard langer te gebruiken voor groepsgesprekken en om achter te laten na een huisbezoek.

Veel plaatselijke kerkbladen hebben de afgelopen weken het persbericht daarover geplaatst met informatie en met een oproep het nummer vooraf te bestellen, zodat voldoende exemplaren kunnen worden gedrukt. De prijs bedraagt bij 1-9 ex. € 4,95, 10-19 ex. € 3,95 en 20 of meer € 2,95, steeds incl. porto. Nummers bestellen kan via reformatie@douglasdesign.nl onder vermelding van Najaarsspecial. Aanbevolen!

Hartelijke groet, mede namens Ad de Boer, redactielid van  Opbouw en Ad de Bruijne, hoofdredacteur van De Reformatie.