Zoeken
A A A

De Reformatie 20 april

De Reformatie nummer 15 /// jaargang 87 /// 20 april 2012

De middagdienst

Pleidooi voor een open gesprek


In dit nummer:

en verder...

334 Bijbeltaal Herder Jezus //// 336 Wandelen met God Hij neigt zijn oor //// 338 Boekbespreking Wat Arie Slob beweegt //// 341 column De bittere wortel //// 341 www.dereformatie.nl //// 342 Er vol voor gaan //// 343 Uit de kerken //// 344 Nieuws en persberichten

Op zondag twee keer naar de kerk

Het bezoek aan de middagdienst is in de afgelopen jaren ook in de vrijgemaakte kerken enorm afgenomen. In een viertal artikelen (drie in dit blad en één op de website) buigen vier redacteurs van De Reformatie zich over het onderwerp.
xxx.jpg
Sander Griffioen
, lid van het deputaatschap herziening kerkorde, beschrijft hoe er in de Memories van Toelichting bij de Werkorde met het onderwerp omgesprongen wordt, en beargumenteert waarom er voor die insteek is gekozen. Klik hier voor zijn artikel,
debruijne2.jpg
Ad de Bruijne
weegt het leeglopen van de middagdienst in het licht van ontwikkelingen in de huidige samenleving en pleit voor een open kerkelijk gesprek in verbondenheid met de bestaande traditie en gemeenschapsvorm.
deboer.jpg
Erik de Boer
schrijft over het onderwerp vanuit het perspectief van de tempeldienst in het Oude Testament en vanuit de kerkgeschiedenis.
luiten.jpg
Bas Luiten
tenslotte beschrijft concreet voor welke vragen kerken op dit moment staan, en welke mogelijkheden er zijn om tot antwoorden te komen.