Zoeken
A A A

De Reformatie 14 januari

De Reformatie nummer 8 /// jaargang 86 /// 14 januari 2011
 

De toekomst van de kerk

In dit nummer:

en verder...
159 column de levende god in ons midden /// 159 www.dereformatie.nl /// 160 bijbeltaal 24/7 /// 162 veel heil en zegen /// 166 opinie waarnemingen rond de doop /// 168 vraag en antwoord /// 169 ieder jaar een nationale synode / belangrijk statement naar binnen toe /// 170 een lied van eenheid in verootmoediging /// 171 kort nieuws, persberichten /// 171 uit de kerken
download het volledige verhaal van ds. Jan-Willem Roosenbrand, klik hier

Wat zeggen de mensen dat de kerk moet zijn?

Wat verwachten de mensen in de toekomst van de kerk? Twee onlangs verschenen boeken brengen dat in beeld. Ontmoeting en verbondenheid spelen voor velen een grote rol. Redacteur Hans Schaeffer plaatst er een aantal kanttekeningen bij.

Kerk van God en mensen

In de kerk brengt God zijn volk bijeen om het heil te vieren én de kerk wil de wereld vertellen dat de almachtige God in Jezus Christus mensenlevens redt. Als de kerk beide wezenskenmerken omarmt en uitvoert, zal ze zeker overleven.

Naar het huis van de Heer

In het Oude Testament maakt God duidelijk dat Hij de plek kiest waar Hij zijn volk wil ontmoeten. In onze tijd willen we graag de kerk naar onze hand zetten. Maar nog steeds kiest God de plek waar Hij wil wonen. Gefeliciteerd dat jij ook komen mag!