Zoeken
A A A

De Reformatie 10 augustus

De Reformatie nummer 21 /// jaargang 87 /// 10 augustus 2012

God zegent wie Hem liefheeft

Vrijheid en overvloed in Oude en Nieuwe Testament


In dit nummer:

en verder...
480 TENTOONSTELLING ‘IK VERGEET JOU NOOIT’ /// 481 COLUMN AFRIKAANSE THEOLOGIE /// 481 WWW.DEREFORMATIE.NL /// 485 GEZAMENLIJKE SPECIAL OPBOUW EN DE REFORMATIE /// 486 UIT DE KERKEN /// 487 BOEKBESPREKING MOZES’ PREEK MET HET OOG OP DE TOEKOMST /// 488 WANDELEN MET GOD CONFRONTATIE MET GOD /// 492 BIJBELTAAL RELIGIEUS SCHEVENINGEN /// 494 HIJ IS VERREZEN, DOOD TEN SPOT /// 496 NIEUWS EN PERSBERICHTEN

Geluk als onderpand van Gods heil

De materiële zegeningen onder het Oude Verbond gaven een voorsmaak van het geluk dat God ons schenkt in Jezus Christus en van de vreugde op de nieuwe aarde. Onder het Nieuwe Verbond ontvangen we een ander onderpand, en wel in ons hart: Gods Geest.

Een ketting van verbonden

In de Bijbel worden veel verbonden gesloten. Hans Burger noemt ze ‘stapelbaar.’ Vaak geldt voor een nieuw, volgend verbond dat het een versteviging is van een onzeker geworden relatie. Omdat het probleem per keer verschilt, verschilt ook het karakter van de verbonden.

Geen andere naam

Van 29 mei tot 19 juni waren er een aantal bijzondere buitenlandse gasten op bezoek in Nederland: 23 kerkleiders van over de hele wereld namen deel aan de Internationale Cursus. Ze bezochten ’s zondags ook veel kerken. Bram Beute was erbij en schrijft erover.