Zoeken
A A A

De Reformatie 5 april

De Reformatie nummer 14 /// jaargang 88 /// 5 april 2013

De pragmatische generatie en de kerk

In dit nummer:

en verder...
296 DE PRAGMATISCHE GENERATIE EN DE KERK /// 300 DERTIGERS IN ZWOLLE-WEST /// 302 DERTIGERS IN NIEUWEGEIN /// 304 DERTIGERS IN ROTTERDAM-DELFSHAVEN /// 306 DERTIGERS IN UW GEMEENTE /// 307 COLUMN EFFICIENT ROUWEN /// 307 WWW.DEREFORMATIE.NL /// 308 WANDELEN MET GOD LEER ONS BIDDEN /// 310 BIJBELTAAL HOUD MIJ NIET VAST! /// 312 IMPRESSIE CONGRES KERK TUSSEN MUREN EN MENSEN /// 314 UIT DE KERKEN /// 314 NIEUWS EN PERSBERICHTEN ///

Dertigers en de kerk

Dertigers staan anders in het leven dan hun ouders en grootouders, onder andere doordat de samenleving heel anders in elkaar zit dan enkele tientallen jaren geleden. Wat heeft dat voor gevolgen voor hoe zij omgaan met geloof en kerk en wat is hun rol in de gemeente? We vroegen het aan drie predikanten en aan drie dertigers zelf. Voor elke gemeente geldt: houd elkaar vast en ga met elkaar in gesprek over waarom je tot bepaalde keuzes komt, zeker als blijkt dat je heel verschillend met dingen omgaat.

Middenkerk in opkomst

Tim Keller schreef een zeer leesbaar programma voor de kerk in de samenleving van de 21e eeuw. Hij noemde het Center Church - Middenkerk dus, omdat het evangelie centraal staat, in stedelijke en culturele centra, en deze visie het hart is van de bediening.