Zoeken
A A A

De Reformatie 24 augustus

De Reformatie nummer 22 /// jaargang 87 /// 24 augustus 2012

Missionaire opleidingen

Waarom zou je er één volgen, en wat heeft de gemeente eraan?


In dit nummer:

en verder...
504 ANDERE FOCUS? ANDERE VAARDIGHEDEN /// 505 VERGEET DE BEZINNING NIET /// 507 COLUMN KIES WIJZER /// 507 WWW.DEREFORMATIE.NL /// 510 BIJBELTAAL EEN RAADSEL /// 514 BOEKBESPREKING MASSAMOORD OF LAATSTE OORDEEL? /// 518 WANDELEN MET GOD VERHEUG JE EN JUICH! /// 520 UIT DE KERKEN /// 520 NIEUWS EN PERSBERICHTEN

Hoog tijd om eropuit te gaan

Diverse vrijgemaakte predikanten hebben in de afgelopen jaren een aanvullende missionaire opleiding gevolgd; er zijn er verschillende, met elk hun eigen accent en aanpak. Vier predikanten vertellen over het hoe, wat en waarom van hun opleiding.

KidsEvent - de kerk als goede buur in Best

De zomervakantie afsluiten met een kindervakantieweek is een beproefd recept om jezelf als gemeente in je dorp of stad te presenteren. Het gebeurde dit jaar ook in Best met een KidsEvent. De sfeer, de gastvrijheid en de gezelligheid vielen de buurtbewoners op.

Dragen door klagen

Het Oude Testament bevat één Bijbelboek dat van begin tot eind een klacht tot God is: Klaagliederen. In het eerste deel van een tweeluik concludeert Bart Dubbink dat je in je klacht tot God blijkbaar heel ver mag gaan, zelfs als je lijdt door eigen schuld.