Zoeken
A A A

De Reformatie 1 juli

De Reformatie nummer 20 /// jaargang 86 /// 1 juli 2011

 

* * * *

Dit extra dikke zomernummer van De Reformatie is het laatste dat verschijnt voor de zomervakantie.
Het eerstvolgende nummer verschijnt D.V. op 26 augustus, met als thema Total Church.

* * * * 

 

Geluk

In dit nummer:

en verder...
444 mijn oase van geluk /// 444 gewoon gelukkig /// 445 column ‘to do’ /// 445 www.dereformatie.nl /// 446 wandelen met god schijn bedriegt /// 448 het begint weer goed te gaan /// 448 eeuwig geluk /// 449 aankondiging /// 454 om de praktijk inspirerend kerk-zijn /// 456 bijbeltaal de zon zien /// 458 jongeren jeugdverenigingsmateriaal - wat kies je? /// 462 lokaal kerk in de wijk /// 464 ik ga op reis en neem mee… /// 467 nieuws en persberichten /// 467 uit de kerken

Zoek je geluk bij de Heer

De mens leeft voor geluk. De Amerikaanse theoloog John Piper noemt dat verlangen niet te sterk, maar te zwak: we zijn veel te gauw tevreden met dingen die in feite afgoden zijn. God wordt het meest verheerlijkt in ons als we volkomen voldoening vinden in Hem.

Er staat niet wat er staat

In de Bijbel staat het spreken over geluk in een ander perspectief dan alleen maar genot en plezier. Je kunt er niet over spreken zonder te spreken over aanvechting. Dat zou goedkoop en oppervlakkig zijn. Geloof dat geen aanvechting kent, kan niet standhouden.

Geluk bij een ongeluk

Er verschijnen nogal wat christelijke romans waarin het verhaal weliswaar niet goed afloopt, maar waarin Godsvertrouwen de personages door die slechte afloop heen helpt. Hoe komt het toch dat dat soort christelijke literatuur zo zelden overtuigt?