Zoeken
A A A

De Reformatie 10 september

De Reformatie nummer 31 /// jaargang 85 /// 10 september 2010
 

Wijs met de Bijbel

In dit nummer:

en verder...
584 god en mens als bondgenoten /// 587 column grijze trends /// 591 www.dereformatie .nl /// 592 wandelen met god spreken is goud /// 598 lokaal raak thuis in de bijbel /// 599 dit heb ik voor jou gedaan /// 600 boekenplankje /// 601 vraag en antwoord /// 602 kort nieuws, persberichten /// 603 uit de kerken /// download artikel ds. P. Houtman, klik hier

Wees wijs met de Bijbel

Hoe gebruik je de Bijbel bij het maken van concrete keuzes en het bepalen van standpunten? Ad de Bruijne laat zien dat we door te groeien in Christus steeds beter gaan begrijpen hoe de hele Bijbel zijn licht laat schijnen over ons leven.

Wat een wijs volk!

Naar aanleiding van Deuteronomium 4:6 laat Gert Kwakkel zien dat wijs omgaan met de Bijbel en met Gods geboden onlosmakelijk verbonden is met je met hart en ziel overgeven aan de God van de Bijbel en Hem aanroepen als je Helper.

Jongerenwerkers

In steeds meer gemeenten wordt naast de predikant ook een jeugdpredikant of jongerenwerker aangesteld. Wat is hun taak en hoe gaan ze daarmee aan de slag? Drie van hen vertellen over hun werk. Hun kernboodschap is dat de kerk jongeren serieus moet nemen.